ABDİ İBRAHİM VAKFI BURS BAŞVURU FORMU

Abdi İbrahim Vakfı olarak ülkemizin geleceği olan gençlerin, donanımlı ve nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve öğrenimlerine destek olmak üzere, 2022 yılı itibariyle yurtiçi eğitim bursu programımızı başlattık.

Burs programlarımız:
Lisans Bursu
AİV Yönetim Kurulunca belirlenen aşağıda yer alan üniversitelerin “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümlerinde birinci sınıfı başarıyla tamamlamış ve ikinci sınıfa geçmeye hazırlanan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan, yönetmeliğimizde belirtilen koşulları sağlayan 8 öğrenciye sağlanacak burs programıdır.

Lisans burs programı, açık öğretim ve ikinci öğretim programlarını kapsamamaktadır. Başvurularda akademik başarı ve öğrencinin maddi durumu dikkate alınarak sıralama yapılmaktadır.

• Boğaziçi Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Yüksek Lisans Bursu
AİV Yönetim Kurulunca belirlenen aşağıda yer alan üniversite ve bölümlerdeki yüksek lisans programında eğitim ya da tez aşamasındaki, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan, yönetmeliğimizde belirtilen koşulları sağlayan 4 öğrenciye sağlanacak burs programıdır.

Tezsiz yüksek lisans programları için burs uygulaması yoktur. Uzatma ya da afla gelen öğrencileri kapsamamaktadır. Başvurularda akademik başarı ve öğrencinin maddi durumu dikkate alınarak sıralama yapılmaktadır.

• Ankara Üniversitesi – Temel Biyoteknoloji
  • Boğaziçi Üniversitesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Dokuz Eylül Üniversitesi - Biyoteknoloji
  • Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü - Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri
  • Hacettepe Üniversitesi – Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji
  • İstanbul Üniversitesi – Biyoteknoloji
  • İstanbul Teknik Üniversitesi – Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyoteknoloji
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Doktora Bursu
AİV Yönetim Kurulunca belirlenen aşağıda yer alan üniversite ve bölümlerdeki doktora programlarında eğitim ya da tez aşamasındaki, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan, yönetmeliğimizde belirtilen koşulları sağlayan 3 öğrenciye sağlanacak burs programıdır.

Doktora burs programı, uzatma ya da afla gelen ve lisansüstü eğitimini tamamlamadan doktoraya başlayan öğrencileri kapsamamaktadır. Başvurularda akademik başarı ve öğrencinin maddi durumu dikkate alınarak sıralama yapılmaktadır.

• Ankara Üniversitesi – Temel Biyoteknoloji
  • Boğaziçi Üniversitesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Dokuz Eylül Üniversitesi – Biyoteknoloji, Bütünleşik Biyoteknoloji
  • İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü – Moleküler Biyoloji ve Genetik, Bütünleşik Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri
  • Hacettepe Üniversitesi – Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji
  • İstanbul Üniversitesi – Biyoteknoloji
  • İstanbul Teknik Üniversitesi– Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyoteknoloji
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Biyomühendislik, Medikal Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Başvuru Tarihi: 01 Eylül 2024 - 30 Eylül 2024

Üyelik Formu

Kadın

Erkek

AİV BURSİYER KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Veri Sorumlusu
Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla Abdi İbrahim Vakfı (“Vakıf”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği ve Hukuki Sebebi
Toplanan kişisel verileriniz; Vakfımız tarafından sağlanmakta olan burslardan faydalanmanız kapsamında aşağıda yer verilen amaçlarla (“Amaçlar”) Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

Burs başvurunuzun alınması, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve gerekli süreçlerin yürütülmesi amacıyla üçüncü kişilere ait kişisel veriler de Vakıf tarafından talep edilebilecektir. Bu kapsamda üçüncü kişilere ait verilere ilişkin ilgili kişilere aydınlatmanın yapılması ve açık rızaların alınmasına yönelik sorumluluk sizlere aittir.

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak;

• Burs başvurunuzun alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri
  • Başvuru sonuçlarına ilişkin tarafınızla iletişime geçilmesi amacıyla kimlik ve iletişim verileriniz,
  • Bursa hak kazanmanız halinde bursiyer olarak kaydınızın gerçekleştirilmesi amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri
  • Sağlanan burstan faydalanmanız için gerekli süreçlerin yürütülmesi amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;

Kanunlarca açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;

• Resmi kurum taleplerinin yerine getirilmesi amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri
  • Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri
  • Mevzuatta öngörülen saklama yükümlülüklerine uygunluğun sağlanması amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri
  • İlgili kişi başvurularının mevzuata uygun olarak yanıtlanması ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kimlik, iletişim, mesleki deneyim ve finans verileriniz, eğitim verileriniz, ailenizin finansal verileri, ailenizin medeni durum verileri, ailenizin eğitim verileri

Açık rızanızın varlığı halinde;

• Engellilik bilgileriniz dolayısıyla sağlık verilerinizin, burs başvurunuzun değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması kapsamında gerekli süreçlerin yürütülmesi amacıyla işlenmesi,
  • Ailenizin ağır hasta olup olmadığı dolayısıyla sağlık verileri, burs başvurunuzun değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması kapsamında gerekli süreçlerin yürütülmesi amacıyla işlenmesi,
  • Adli sicil kaydınız dolayısıyla ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirlerine ilişkin özel nitelikli kişisel verilerinizin, burs başvurunuzun değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması kapsamında gerekli süreçlerin yürütülmesi amacıyla işlenmesi.
  • Kimlik, görsel ve işitsel kayıtlar verilerinizin, Vakıf kapsamında gerçekleştirilen faaliyet ve etkinliklerin görselleştirilerek kamuya tanıtılması, bilgi verilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla Vakıf’ın Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin sosyal medya hesaplarında, Vakıf resmi internet sitesi ve diğer internet sitelerinde ve Şirket içi ve dışı sair mecralarda yayımlanması,

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda,

• Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kişilere,
  • Açık rızanızın varlığı halinde kimlik ve iletişim verilerinizin burs mülakatının gerçekleştirileceği platforma göre, Teams platformunun hizmet sağlayıcısı yurt dışında Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Limited Şirketi'ne ve
  • Açık rızanızın varlığı halinde kimlik, görsel ve işitsel kayıtlar verileriniz, Vakıf etkinlik ve faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin görselleştirilerek kamuya tanıtılması, bilgi verilmesi ve farkındalığın arttırılması doğrultusunda Vakıf’ın Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin sosyal medya hesaplarında yayımlanması amaçlarıyla ilgili sosyal medya platformlarının sağlayıcısı yurt dışında mukim Meta Platforms, Inc., Twitter, Inc. ve Linkedin Corporation’a

Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. ve 9. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin şartlara uygun olarak aktarılabilecektir.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi
Kişisel verileriniz, Vakfımızın tarafından sağlanan burstan faydalanmanız için gerekli süreçlerin yürütülmesi kapsamında ve yukarıda yer verilen Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda fiziki ortamda gerçekleştireceğimiz yüz yüze mülakatlar, fotoğraf veya video çekimleri ile elektronik ortamda gerçekleştirdiğimiz çevrimiçi mülakatlar, doldurduğunuz çevrimiçi başvuru formu ve e-posta kanallarından toplanmaktadır.

İlgili Kişinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları
Kişisel verileriniz ile ilgili Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde yapılan işlemlerin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, https://abdiibrahimvakfi.org/Content/assets/pdf/abdi-ibrahim-vakfi-ilgili-kisi-basvuru-formu.pdf adresinden ulaşabileceğiniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak Vakfımıza iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye Bursiyer Aydınlatma Metni üzerinden ulaşabilirsiniz.
Kişisel verilerinizin Abdi İbrahim Vakfı tarafından aşağıdaki amaçlarla işlenmesini ve aktarılmasını kabul ediyor musunuz?

Hayır

Bu formu doldurduktan sonra, üyelik kaydınızı tamamlayabilmek ve burs başvurunuza devam edebilmek için, e-posta adresinize gönderilen "Abdi İbrahim Ön Kayıt Formu" mailindeki linke tıklayarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

* Üyelik sonrası bilgilerinizde güncelleme yapabilir, yarım kalan başvurunuza devam edebilirsiniz.