Abdi İbrahim Vakfı olarak; toplumsal yatırım programlarımızdan biri olan ‘Sağlık ve Yüzme Sporu’ başlığı altında, Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile “Cesur Kulaçlar” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Down sendromlu çocukların potansiyellerini keşfetmeleri ve kendilerini geliştirme olanağı bulmaları için sporun gücünden ilham aldık.

Spora erken yaşta başlamanın ve sporla tanışmanın öneminin bilinciyle yürüttüğümüz projemizle, 5-9 yaş arası Down sendromlu çocuklara yüzme becerileri kazandırmayı hedefledik.

2024 yılında başlattığımız proje kapsamında, çocuklar için güvenli bir ortamda suyla tanışıp yeni beceriler geliştirmelerine rehberlik eden antrenörlerle 16 haftalık eğitim programı oluşturduk.

Kurs dönemini başarıyla tamamlayan çocuklara katılım belgelerini vererek, bu deneyimlerini ve anılarını ölümsüzleştirdik.

Güzel yolculuklar Cesur Kulaçlar’la başlar diyerek çıktığımız bu yolculukta, çocukların ve ülkemizin yarınlarına yatırım yapmaya bundan böyle de devam edeceğiz.