Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı

Türk ilaç sektörünün lider şirketi olarak, 112 yıllık iyileştirme yolculuğumuzda geçmişimizden güç alarak geleceğe anlamlı izler bırakmak amacıyla çalışıyoruz. İlaç üretimi odağında şekillenen endüstriyel faaliyetlerimizi çevresel, sosyal ve yönetişim hedeflerini de kapsayan sürdürülebilirlik stratejimize uygun yürütüyor; insana, topluma ve hayata değer katan işlere imza atmayı ilke ediniyoruz. Bu bakış açımızın en anlamlı açılımlarından biri olarak 2021 yılında hayata geçirdiğimiz Abdi İbrahim Vakfı da toplumsal fayda çalışmalarımızın kurumsal çerçeveye oturmasını hızlandıran bir misyona sahip.

Nesrin Barut Esirtgen, Nezih Barut, Ahmet Cenan Esirtgen, İbrahim Barut ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kurucuları arasında yer aldığı Abdi İbrahim Vakfı’nın temel faaliyetleri eğitim, sağlık, bakım hizmetleri ve spor alanlarından oluşuyor.

Eğitim başlığı altında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verdiğimiz Abdi İbrahim Vakfı Bursu ile yarınlarımızın teminatı gençleri destekliyoruz.

Sağlık başlığı altında ise Abdi İbrahim değerlerinin vücut bulmuş hali olan Abdi İbrahim Vakfı İyilik Evi ile kanser tedavisi veya kontrolleri için Anadolu’dan İstanbul’a gelen ancak kalacak yer sıkıntısı çeken çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz konaklama imkânı sağlıyoruz.

Spor alanında, amatör veya profesyonel spor dallarında başarılı olan sporculara destek veriyoruz.

Türkiye’nin iyileştiren gücü olarak tükenmek bilmeyen bir iyileştirme tutkusuyla insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Dr. M. Oğuzcan Bülbül
Yönetim Kurulu Başkanı